7 redenen waarom pistachenoten gezond zijn

7 redenen waarom pistachenoten gezond zijn

Pistachenoten

Gezondheidsvoordelen pistachenoten

De voordelen die pistachenoten kunnen bieden voor de gezondheid zijn een gezond hart, verdediging tegen diabetes (suikerziekte), hulp bij het op gewicht blijven, een verminderde kans op netvliesveroudering, lustopwekking en hulp bij de opname van ijzer.

Lees ook: Voedingswaarde pistachenoten

 • Gezond hart

Een van de grootste voordelen van de pistache voor de gezondheid is dat het een hartvriendelijke noot is. Uit onderzoek naar pistachenoten blijkt dat een regelmatige consumptie van pistachenoten het slechte (LDL) cholesterolgehalte in het lichaam verminderen. De antioxidanten, fytosterolen, enkelvoudig én meervoudig onverzadigde vetzuren helpen allemaal het hart gezond te houden.

 • Verdediging tegen diabetes (suikerziekte)

Pistachenoten helpen bij het bestrijden van diabetes. Bij mensen die lijden aan diabetes, gaan suikers een reactie met eiwitten, waardoor de eiwitstructuren aangetast worden. Dit proces staat bekend als glycatie. Onderzoek heeft uitgewezen dat antioxidanten in pistachenoten helpen bij het verminderen van het glycatieproces en helpen dus diabetes onder controle te houden.

 • Voorkomen van kanker

Pistachenoten bevatten relatief veel vitamine E ten opzichte van andere noten, met name de vitamine E van het type gamma-tocoferol. Juist dit type vitamine E blijkt de kans op longkanker en prostaatkanker te kunnen verkleinen, zo blijkt uit onderzoek.

 • Op gewicht blijven

Pistachenoten passen in ieder voedingspatroon. Er zijn aanwijzingen dat pistachenoten dankzij hun lage caloriewaarde, hoog eiwitgehalte en hoge verhouding gezonde onverzadigde vetten ten opzichte van de ongezonde verzadigde vetten nog beter dan andere noten in staat zijn om je te helpen je ideale gewicht te bereiken en te behouden.

Wist je dat je pistachenoten in gerechten kunt gebruiken voor een heerlijke en gezonde bite?

 • Verminderd risico op leeftijdsgebonden netvliesveroudering (macula degeratie of AMD)

Pistachenoten hebben carotenoïde antioxidanten zoals luteïne, zeaxanthine en lycopeen. Volgens onderzoeken helpen deze antioxidanten bij het verminderen van het risico op leeftijdsgebonden netvliesveroudering bij ouderen. Naast groenten kunnen ook pistaches zorgen voor een verhoogde inname van luteïne en zeaxanthine.

 • Lustopwekkende eigenschappen

Volgens onderzoek hebben pistaches invloed op de vitaliteit bij mannen. Er is aangetoond dat bij mannen met erectieproblemen die drie weken lang dagelijks ongeveer 100 gram pistachenoten aten, de erectie met ongeveer 50 procent verbeterde. Dit werd bevestigd door echografie van de bloedstroom in de penis.

 • Opname van ijzer

Pistachenoten hebben een hoog kopergehalte, wat helpt ijzer beter op te nemen in het lichaam. IJzer zorgt voor gezonde rode bloedcellen.

Eten & kookboeken (300x250)

Comments

 1. antonius wijnbeek says

  Bevestigd hetgeen ik heb gehoord en gelezen over pistasche noten, behalve de dagelijkse hoeveelheid. Ok, voor de smaak hoef ik het niet te laten.

  Dank voor de info!

 2. joepie says

  Ik had een pistachnoot met een mega worm erin.

 3. Ik wist niet dat pistache zo gezond was

 4. MARTINE vlaminck says

  natuurlijk,ik ben gestart met het dieet,hoe wordt ik honderd jaar,ja aangezien we allemaal moeten blijven werken tot ons vijenzestigste he,,,

 5. Ik heb nogal veel van die pistanootjes gesnoept, omdat ik het lekker vind. Totdat ik op Internet gelezen heb, dat het ook gezond is. Nou, wat let je, gewoon door gaan. Ik heb het in Spanje leren eten bij de rode wijn. Lekker toch.
  Johan.B.

 6. ik wist niet dat pistache noten zo gezond waren.
  Ik lijdt aan ijzerstapeling kan ik die noten dan wel eten ?

 7. Na gelezen te hebben hoe gezond pistachnoten zijn en mijn cholesterolgehalte steeds te hoog was ben ik nu begonnen met 30 gr. Per dag. Zal over een poos mijn bevindingen laten weten.

 8. pistachenoten ik lus gewoon ervan.ik heb vandaag nuttig van pistachenoten gelezen.
  Het is heel veel nuttig voor de lichaam.Ik eet door

 9. Anneke says

  Is pistacheijs ook gezond want dat is zo lekker alleen lastig te krijgen

Trackbacks

 1. […] (2) DieetVandaag (september, 2013) Wat maakt pistachenoten gezond? (3) De Notenspecialist (z.d.) 7 redenen waarom pistachenoten gezond zijn. (4) About Nuts (z.d.) […]

Schrijf een reactie. Is deze pagina nuttig voor je?

*