Hoe gezond zijn noten?

Hoe gezond zijn noten?

Gezondheidsvoordelen noten

Gezondheidsvoordelen noten

“Nuts and seeds are the vehicles of plant reproduction. Locked inside them is the genetic material for an entire plant.” Geciteerd uit The Encyclopedia of Healing Foods.

Vrij vertaald: “Noten en zaden zijn de voertuigen van de voortplanting van planten. Ze bevatten het genetisch materiaal voor een hele plant.”

Noten zijn het natuureigen voorbeeld dat goede dingen in kleine verpakkingen komen.

Er zijn steeds meer onderzoeken die bewijzen dat noten het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Ze zijn dus een essentieel onderdeel van een gezond dieet en een gezonde levensstijl, ze bevatten een breed scala van voordelen voor de gezondheid:

Ze hebben het vermogen om je cholesterolgehalte te verlagen, je hart gezond te houden, je bloeddruk te verlagen en bloedpropjes te voorkomen, je weerstand te versterken, helpen op je ideale gewicht te komen en te blijven, en het helpen bij en voorkomen van diabetes (suikerziekte). Ook helpen ze bij het verbeteren van je spijsvertering, het optimaliseren van je stofwisseling, het gezond houden van je huid, het voorkomen van kanker, het stimuleren van je hersenen, het beschermen tegen virussen en schimmelinfecties en de verhoging van het aantal rode bloedcellen.

Uit de voedingswaarde van noten weten we al dat ze boordevol waardevolle en essentiële bouwstenen voor je lichaam zitten: gezonde enkelvoudige vetzuren, mineralen, vitamines, eiwitten en voedingsvezels. Het concrete resultaat van deze weldaad aan gezonde ingrediënten is in vele wetenschappelijke onderzoeken bekeken en ook aangetoond.

Wist je bijvoorbeeld dat walnoten de kwaliteit van het mannelijk sperma verbeteren? Of dat cashews ervoor kunnen zorgen dat de chemotherapie beter aanslaat? Of wist je dat pistaches lustopwekkend kunnen werken?

Zo heeft ieder type noot zijn eigen voordelen voor je gezondheid. Klik daarom op de link van de noot waarvan je wil weten hoe gezond hij is.

12 redenen waarom amandelen gezond zijn

9 redenen waarom cashewnoten gezond zijn

8 redenen waarom hazelnoten gezond zijn

5 redenen waarom kastanjes gezond zijn

7 redenen waarom macadamianoten gezond zijn

6 redenen waarom paranoten gezond zijn

(en 1 reden waarom ze ook gevaarlijk kunnen zijn)

7 redenen waarom pecannoten gezond zijn

11 redenen waarom pinda’s gezond zijn

7 redenen waarom pistachenoten gezond zijn

11 redenen waarom walnoten gezond zijn

primark

Eten & kookboeken (300x250)

Schrijf een reactie. Is deze pagina nuttig voor je?

*