Is er een verschil in voedingswaarde tussen rauwe, gebrande en geroosterde noten?

Rauwe noten, gebrande noten en geroosterde noten hebben redelijk vergelijkbare voedingswaarden, al zijn er een paar kleine verschillen. De meeste mineralen worden iets meer geconcentreerd tijdens het branden en roosteren omdat de noten wat vocht verliezen. B-vitamines zijn niet hittestabiel, dus het roosteren en branden verlaagt het vitamine B-gehalte. Noten bevatten over het algemeen toch […]

Eten & kookboeken (300x250)

Wat is het verschil tussen gebrande, geroosterde, gezouten en rauwe noten?

Rauwe noten zijn volledig naturel, ze zijn niet bewerkt en bevatten daarom alleen de van nature aanwezige voedingsstoffen. Rauwe, ongebrande noten zijn daarom gezonder, al worden ze over het algemeen minder smaakvol gevonden dan geroosterde of gebrande noten. Walnoten en paranoten worden altijd rauw gegeten. Gebrande noten die je bij een notenspeciaalzaak of op de […]

Eten & kookboeken (300x250)