Pecannoten roosteren

Pecannoten roosteren

Pecannoten roosteren

Pecannoten roosteren

Het roosteren van pecannoten versterkt hun smaak. Pecannoten zijn net als de meeste noten het lekkerst als ze licht geroosterd zijn. Daarnaast is het ook gewoon leuk om zelf te doen.

Het voordeel van zelf roosteren is dat u de controle houdt over hoeveel zout er wordt toegevoegd. Hierdoor zijn zelf geroosterde pecannoten over het algemeen gezonder dan die uit de winkel. Bijkomend voordeel is de heerlijke geur van geroosterde noten die door het huis verspreid wordt, en natuurlijk de extra voldoening die het geeft om de zelf “gemaakte” gezonde snack meteen op te peuzelen of uit te delen.

 1. Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden.
 2. Spreid de pecannoten in één laag uit over de bakplaat met bakpapier, zonder dat ze op elkaar liggen.
 3. Het is aan te bevelen de pecannoten na 5 minuten met een houten lepel om te roeren, zodat ze gelijkmatig geroosterd worden.
 4. Na nog eens 5  minuten (in totaal moeten ze ongeveer 10 minuten) begint de lekkere geur van geroosterde pecannoten zich in de keuken te verspreiden en zien ze er bruinig uit. Proef een pecannoot of ze klaar zijn. Als ze klaar zijn, neem dan de bakplaat direct uit de oven om te voorkomen dat ze aanbranden.
 5. Doe de pecannoten in een blik of bakje en strooi indien gewenst een kleine hoeveelheid zout over de noten, roer het zout er goed door.
 6. Laat de pecannoten minimaal één uur afkoelen voordat ze geserveerd worden.

Heerlijke recepten met pecannoten

Tips bij het roosteren van pecannoten

 • Het afkoelen is belangrijk omdat de olie uit de pecannoten door de warmte naar de oppervlakte komt, tijdens het afkoelen wordt deze weer geabsorbeerd, waardoor de pecannoten lekker sappig en knapperig blijven.
 • Het is beter ze te vroeg uit de oven te halen dan te laat, want verbrande noten zijn minder lekker en minder gezond: de gezonde onverzadigde vetten worden dan omgezet in ongezonde verzadigde vetten.
 • Nadat ze uit de oven zijn gehaald, worden ze nog een klein beetje verder geroosterd. Haal ze dus op tijd uit de oven, voordat ze te donker worden.
 • In een koekenpan roosteren kan ook, gebruik dan geen olie en bak ze in één laag op middelmatig vuur tot ze bruin zijn en de geur van geroosterde noten zich begint te verspreiden. Vergeet niet regelmatig te roeren!

 Lees ook: Pecannoten bewaren en andere tips

Eten & kookboeken (300x250)

Comments

 1. Dit was heel nuttig! Goed gedaan:)

Schrijf een reactie. Is deze pagina nuttig voor je?

*