7 redenen waarom pecannoten gezond zijn

7 redenen waarom pecannoten gezond zijn

Pecannoten

Pecannoten

De voordelen die pecannoten kunnen bieden voor de gezondheid zijn een gezond hart en verlichting van en een verlaagd risico op diabetes (suikerziekte). Ze helpen bij het op gewicht blijven en verlagen het risico op kanker. Ook beschermen ze vitale organen tegen de giftige effecten van chemotherapie en verlagen ze de kans op galstenen.

Lees ook: Voedingswaarde pecannoten

 • Gezond hart

Pecannoten hebben net als vele andere noten een hoog gehalte aan eiwitten, vitamine E en antioxidanten die helpen bij het ​​remmen van oxidatie van de (cholesterol-)vetzuren in het bloed, waardoor een verminderd risico op hart-gerelateerde aandoeningen ontstaat.

 • Cholesterol beperken

Een te hoog cholesterolgehalte in het lichaam is een van de oorzaken van verschillende cardiovasculaire aandoeningen die steeds vaker voorkomen in onze maatschappij. Als bij iemand eenmaal een verhoogd cholesterolgehalte wordt gemeten, krijgt deze persoon zware medicijnen om het schadelijke hoge cholesterolgehalte te verlagen. Onderzoek heeft aangetoond dat door regelmatig pecannoten te eten hetzelfde cholesterolverlagende effect wordt bereikt. Door de gezonde onverzadigde vetzuren in pecannoten passen ze perfect in een cholesterolverlagend dieet, maar natuurlijk ook in een standaard gezond voedingspatroon.

 • Diabetes (suikerziekte)

Noten in het algemeen en pecannoten specifiek hebben een gunstig effect op het balanceren van de bloedsuikerspiegel, in het bijzonder voor degenen die lijden aan een diabetische aandoening. Diabetes verhoogt het risico op cardiovasculaire aandoeningen en daarom is het noodzakelijk om een gezond dieet te volgen, vol essentiële voedingsstoffen en mineralen. Het eten van pecannoten wordt niet alleen aanbevolen voor mensen met diabetes, maar ook voor diegenen die deze medische aandoening willen vermijden. Het eten van noten verlaagt het risico op type 2 diabetes, zo blijkt uit onderzoek.

 • Op gewicht blijven

Pecannoten helpen bij het op gewicht blijven. Omdat ze rijk zijn aan eiwitten en vezels die voor langere duur een vol gevoel geven, en dus helpen om minder ander (calorierijk) eten te verorberen. Uit onderzoek blijkt bovendien dat mensen die regelmatig noten eten meer energie verbranden in rust dan mensen die geen noten eten. Dus ondanks hun relatief hoge (gezonde) vetgehalte en hoge energiewaarde helpen ze toch om op gewicht te blijven.

Wist je dat je pecannoten in gerechten kunt gebruiken voor een heerlijke en gezonde bite?

 • Minder risico op kanker

Pecannoten kunnen ook helpen op het risico op kanker te verlagen. Ze zijn rijk aan fenolen en tannines die worden geassocieerd met het voorkomen van verschillende ziekten, waaronder hart- en vaatziekten en kanker. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat pecanschillen dankzij hun antioxidanten de vitale organen van het lichaam, zoals hart, nieren en blaas beschermen tegen de giftige cyclofosfamideverbindingen die vaak gebruikt worden bij chemotherapie.

 • Aanvullen zinktekorten

Zink is een belangrijk mineraal voor ons lichaam, het speelt een belangrijke rol in ons immuunsysteem en het speelt een rol bij een aantal stofwisselingsprocessen. Zink is nodig bij de celdeling en -groei, wondgenezing en de afbraak van koolhydraten. Daarnaast is het mineraal betrokken bij de aanmaak van insuline. Pecannoten bevatten van nature veel zink en zorgen ervoor dat deze processen goed blijven functioneren.

Bij een zeer zeldzame erfelijke aandoening, Acrodermatitis enteropathica, is het lichaam niet in staat voldoende zink te absorberen uit de voeding en dat kan dus leiden tot een tekort aan zink. Deze patiënten krijgen levenslang zinksupplementen voorgeschreven, maar zijn ook gebaat bij het eten van pecannoten.

 • Minder risico op galstenen

Galstenen zijn steenachtige afzettingen die ​​meestal bestaan uit cholesterol dat zich ophoopt in de galblaas. Het regelmatig eten van gezonde noten als pecannoten kan helpen bij het verlagen van het risico op de vorming van galstenen.

http://www.overshopping.com

Eten & kookboeken (300x250)

Comments

 1. Tilly D says

  J was zeer nuttig ben hart en vaat patiënt
  hopelijk heb ik er baat bi

 2. Edwin en Margriet says

  Jaren lang wilde mijn cholesterol gehalte niet dalen ondanks de medicijn symvastatine van 40mg., Ik had 3 maanden geleden een cholesterolgehalte van 9,2. Ik moest aan de medicijn, maar wilde alleen de laagste docering crestor van 5 mg. In de 3 maanden at ik elke dag een handvol peaconnoten , walnoten, een keer per week broccoli met vis,rietsuiker i.p.v. witte geraffineerde suiker.Ik at van alles met mate.En………mijn cholesterol is nagekeken bij de huisarts. Het is gedaald tot 4,9. Een tip die ik kreeg van Jesse van de Velde en zijn collega,die zich hadden verdiept in deze problematiek.( zie zijn site) Ik wilde dat wel eens uitproberen en zie……Ik bid en dank altijd God mijn Schepper die mij gemaakt heeft en ook de noten!(verse)

  • Edwin en Margriet says

   Een aanvulling.Ik slik daarnaast elke dag Omega3 en 4 knoflookcapsules en alles bij elkaar het resultaat van mijn verlaagde cholesterolgehalte.

 3. Jannie says

  Sinds ik een hond heb wandel ik natuurlijk veel. Mijn cholesterolgehalte is flink gedaald hierdoor en wat denk je? Hij is net als ik dol op pevanoten

Schrijf een reactie. Is deze pagina nuttig voor je?

*