Pecannoten

Pecannoten

Pecannoten in vrucht

Pecannoten in vrucht

Pecannoten, ook wel hickorynoten genoemd, zijn de eetbare noten van de boom Carya illinoinensis.  Ze zijn familie van de walnoten, wat met name goed te zien is als ze gepeld zijn. Ze smaken ook grotendeels hetzelfde als walnoten, met hun rijke, boterachtige smaak en kenmerkende zoete geur die vooral te danken is aan de gezonde oliën die ze bevatten. Ze hebben echter een gladde vlekkerige dop, in tegenstelling tot die van de walnoten, die geribbeld is. Andere verschillen tussen deze twee noten zijn dat de pecan een grotere vrucht in de dop heeft, en dat de inwendige wanden tussen de beide helften iets dunner zijn dan bij de walnoot. Ook splijt de schil in vieren in plaats van in tweeën. Ze  kunnen rauw en geroosterd gegeten worden.

 

Op deze pagina vind je alles wat je wil weten over pecannoten:

 

  • Verse noten zijn vanzelfsprekend het lekkerst, maar hoe hou je ze vers? Tips overpecannoten: hoe je ze het lekkerste eet en hoe je ze het beste bewaart.
  • Met noten kun je zoveel meer dan alleen snacken. Er zijn heerlijke recepten met pecannoten erin verwerkt. Zelf iets lekkers bedacht? Stuur je recept naar me op!
  • Welke gezonde eigenschappen hebben deze noten eigenlijk? Hier vind je de voedingswaarde van pecannoten, zoals energie, vetpercentage, vitaminen en mineralen.
  • Noten zijn het lekkerst als ze geroosterd zijn, zeker als je het zelf doet. Ik geef je een uitgebreide uitleg, dan kun je thuis zelf je pecannoten roosteren.
  • Al eeuwenlang weten we dat noten medicinale eigenschappen hebben, maar soms lijkt het alsof we dit al vergeten zijn. Vertrouw je op de farmaceutische industrie of toch liever op de natuur? Een lijst van de 7 redenen waarom pecans gezond zijn.

 

Eten & kookboeken (300x250)

Schrijf een reactie. Is deze pagina nuttig voor je?

*