7 redenen waarom macadamia noten gezond zijn

7 redenen waarom macadamia noten gezond zijn

Gezondheidsvoordelen macadamianoten

Gezondheidsvoordelen macadamianoten

De voordelen die macadamia noten kunnen bieden voor de gezondheid zijn een gezond hart en bloedvaten, het tegengaan van veroudering en het verlagen van het cholesterolgehalte. Ze helpen bij het voorkomen en verlichten van diabetes en bieden ze bescherming tegen kanker. Ook zorgen deze noten voor sterke botten en tanden en helpen ze je om op je ideale gewicht te blijven.

Lees ook: Voedingswaarde macadamia noten

 • Gezond hart en bloedvaten

Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van macadamia noten de kans op hart- en vaatziekten verlaagt dankzij de enkelvoudig onverzadigde vetzuren in de noten die zorgen voor een verlaging van de kans op trombose, bloedproppen en ontstekingen, alle drie factoren die hart- en vaatziekten veroorzaken.

 • Gaat veroudering tegen

Hetzelfde onderzoek vond ook bewijzen dat het eten van macadamia noten de oxidatieve stress verlaagt. Oxidatieve stress veroorzaakt schade aan de cellen in ons lichaam en wordt beschouwd als een belangrijke factor in de ontwikkeling van ziektes en veroudering.

 • Verlaagt slechte cholesterol

Er zijn meerdere onderzoeken geweest die bevestigen dat macadamia noten het slechte cholesterolgehalte (LDL) in het bloed verlagen. Dit is belangrijk voor een gezonde cholesterolbalans, wat de kans op hart- en vaatziekten verkleint.

 • Diabetes (suikerziekte)

Mensen die lijden aan diabetes kunnen macadamia noten op een dagelijkse basis eten, omdat deze noten een hoge hoeveelheid meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten bevatten. Daarnaast hebben gezonde mensen het voordeel dat macadamia noten helpen om de kans op diabetes te verkleinen.  Het eten van noten is omgekeerd evenredig met het risico op diabetes type 2, volgens onderzoek.

Wist je dat je macadamia noten in gerechten kunt gebruiken voor een heerlijke en gezonde bite?

 • Bescherming tegen kanker

Onderzoek heeft aangetoond dat de antioxidanten, fytosterolen en tocoferolen in macadamia noten helpen vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren. Vrije radicalen zijn zeer reactieve deeltjes die cellen en weefsels kunnen oxideren en daardoor beschadigen, waardoor kanker kan ontstaan.

 • Sterke botten en tanden

Het fosfor en calcium in macadamia noten speelt een verscheidenheid aan rollen, waaronder het versterken van de botten en tanden, daarnaast kan fosfor ook het ontstaan ​​van aan leeftijd gerelateerde aandoeningen zoals osteoporose voorkomen. Daarnaast bevatten de noten mangaan, wat het lichaam helpt om nieuw botweefsel aan te maken, zodat je botten sterk blijven als je ouder wordt.

 • Op gewicht blijven

Macadamias worden door sommige mensen vermeden omdat ze een hoog vetgehalte hebben, maar deze Australische noten bevatten juist de gezonde vetten! Vetten die essentieel zijn als bouwstof en voor onze gezondheid. Ze zijn de enige noten die Omega 7 enkelvoudig onverzadigde vetzuren bevatten. Deze vetzuren leveren bouwstenen voor de enzymprocessen in ons lichaam en zorgen voor de verbranding van vet en het intomen van de eetlust. Omega 7 Palmitoleïnezuur verhoogt de vetstofwisseling en vermindert de vetopslag.

Eten & kookboeken (300x250)

Comments

 1. Geweldig om te lezen dat macadamia noten zo gezond zijn, mij is in het verre namelijk ook verteld dat ze een dikmaker zijn, totale onzin dus! Ben ik erg blij mee want het is 1 van mijn favoriete soort noten!

  • notenspecialist says

   Absoluut!
   Maar wel -zoals met alle dingen, ook de gezonde- met mate natuurlijk. Een handjevol per dag is heel gezond en maakt je zeker niet dik. Geniet er van!

 2. De noten zijn heerlijk. De opsomming van positieve effecten op het lichaam is van een aard dat ik wil wijzen op het in de lijst ontbreken van het voorkomen van een klapvoet.

 3. nathalie says

  Het gaat wel om de rauwe variant he en niet om de gebakken !

 4. mulders walther says

  als de macadamianoten die u verkoopt gewoon rauw zijn en niet gezouten of behandeld,dan
  wil ik er kopen.mail mij uw prijzen a-u-b.

 5. hallo. ik had een vraagje over deze macadamia noten .
  als deze macadamia alleen geroostert en geconsumeerd worden heeft dat meer voordelen

  geroostert of rauw enig idee iemand ? HET IS MIJ WEL BEKEND DAT DEZE MACADAMIA NOTEN DE KONINGIN DER NOTEN ZIJN..

 6. ik vind het héérlijk, en ik voel me veel beter sinds eet ik macadamia’s qua lopen en minder spier pijn‍♀️

 7. Waar koop ik ze ?

 8. C.van de Kant says

  waar kan ik macadamia noten kopen? Had er nog nooit van gehoord en wat kosten ze?

  • Jeanne says

   Het zijn mijn favoriete noten, mijn man had ze zonder dat ik het wist via internet besteld,
   500 gram ongezouten , en 7.50 gram gezouten.
   Heerlijk super, naar ben net 11 kilo afgevallen, en voel me schuldig dat ik ze nu eet

 9. C.van de Kant says

  waar kan ik macadamia noten kopen en wat kosten ze.

 10. Jacques Lentjes says

  Vandaag gekocht bij de Dekamarkt in Apeldoorn. Eur 24,90 per 0.096 kg. Gebrand en ongezouten. Heerlijk en gezond.

 11. hazelnoot says

  Ja idd

 12. Regina Chin says

  Ik zag dat Lidl ze ook verkoopt

Schrijf een reactie. Is deze pagina nuttig voor je?

*