Macadamia noten

Macadamia noten

Macadamianoten in vrucht

Macadamianoten in vrucht

Macadamia’s zijn de noten van de macadamiabomen. Ze worden ook wel de “fijnste noten ter wereld” genoemd. Er zijn ongeveer negen soorten van het geslacht Proteaceae, waarvan slechts 2 eetbare soorten (Macademia integrifolia en Macademia tetraphylla). Het gewas vindt zijn oorsprong in Australië, maar wordt tegenwoordig ook in andere landen geteeld. De noot is nog relatief onbekend in ons land, maar ook in vele delen van het Verre Oosten, de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Afrika is de macadamia nog vrijwel onbekend. Slechts 1% van de wereldconsumptie van noten betreft de macadamia noot. Ze worden rauw of geroosterd gegeten, en er wordt ook een heerlijke slaolie van gemaakt. Ze worden gekenmerkt door hun knapperige textuur, delicate smaak, veelzijdig gebruik en lange houdbaarheid.

Omdat de dop van de macadamia noot  keihard is en bovendien gevoelig is voor de schimmel,  worden macadamia’s hoofdzakelijk gepeld, ontvliesd en geroosterd verkocht.

 

Op deze pagina vind je alles wat je wil weten over macadamias:

 

  • Verse noten zijn vanzelfsprekend het lekkerst, maar hoe hou je ze vers? Tips over macadamia noten: hoe je ze het lekkerste eet en hoe je ze het beste bewaart.
  • Met noten kun je zoveel meer dan alleen snacken. Er zijn heerlijke recepten met macadamia noten erin verwerkt. Zelf iets lekkers bedacht? Stuur je recept naar me op!
  • Welke gezonde eigenschappen hebben deze noten eigenlijk? Hier vind je de voedingswaarde van macadamia, zoals energie, vetpercentage, vitaminen en mineralen.
  • Noten zijn het lekkerst als ze geroosterd zijn, zeker als je het zelf doet. Ik geef je een uitgebreide uitleg, dan kun je thuis zelf je macadamia noten roosteren.
  • Al eeuwenlang weten we dat noten medicinale eigenschappen hebben, maar soms lijkt het alsof we dit al vergeten zijn. Vertrouw je op de farmaceutische industrie of toch liever op de natuur? Een lijst van de 7 redenen waarom macadamia noten gezond zijn.

 

Eten & kookboeken (300x250)

Schrijf een reactie. Is deze pagina nuttig voor je?

*