5 redenen waarom kastanjes gezond zijn

5 redenen waarom kastanjes gezond zijn

Gezondheidsvoordelen kastanjes

Gezondheidsvoordelen kastanjes

De voordelen die kastanjes kunnen bieden voor de gezondheid zijn versterken van het immuunsysteem, bescherming tegen kanker, zorg voor de moeder en haar kind tijdens de zwangerschap, sterke tanden, en hulp bij het op gewicht blijven.

Lees ook: Voedingswaarde kastanjes

  • Verbetering van je weerstand

In kastanjes zit meer vitamine C dan in welke andere noot dan ook, dit komt je immuunsysteem ten goede en helpt ziekten en diverse gezondheidsproblemen te voorkomen. De vorming van witte bloedcellen wordt door vitamine C gestimuleerd. De witte bloedcellen zijn een belangrijk onderdeel van je weerstand.

  • Bescherming tegen kanker

Daarnaast bevatten kastanjes ook veel antioxidanten die de opbouw van schadelijke vrije radicalen in het lichaam tegenhouden. Vrije radicalen kunnen chronische ziekten veroorzaken en kunnen onze orgaansystemen aantasten. Antioxidanten beschermen je tegen allerlei ziekten, waaronder kanker en hart- en vaatziekten, en ze vertragen veel verouderingsprocessen.

  • Goed voor de zwangerschap

Kastanjes bevatten meer foliumzuur (vitamine B11) dan andere noten, waardoor ze bijdragen aan het verminderen van de kans op aangeboren afwijkingen bij pasgeboren baby’s. Foliumzuur stimuleert ook een gezonde celgroei en de vorming van weefsel. Uit onderzoek blijkt dat foliumzuur de kans op open rug bij baby’s met zo’n 70% kan verkleinen.

  • Goed voor je tanden

Kastanjes bieden bescherming tegen parodontitis, een ontsteking van het tandvlees waardoor tanden en kiezen kunnen uitvallen die vooral bij diabetespatiënten veel voorkomt. Het is nog niet bekend welke stoffen uit de noten hieraan bijdragen, daar zijn vervolgonderzoeken voor nodig.

  • Op gewicht blijven

Kastanjes kunnen helpen bij het op gewicht blijven, omdat ze weinig calorieën bevatten en rijk zijn aan koolhydraten, eiwitten en vezels die voor langere duur een vol gevoel geven. Ze zorgen er dus voor dat je minder last hebt van een hongerig gevoel en dus minder ander (calorierijk) eten gaat verorberen en ook minder zult snacken tussen de maaltijden.

Wist je dat je kastanjes in gerechten kunt gebruiken voor een heerlijke en gezonde bite?

 

Eten & kookboeken (300x250)

Schrijf een reactie. Is deze pagina nuttig voor je?

*