Kastanjes

Kastanjes

Kastanjes in bolster

Kastanjes in bolster

De kastanje is de noot van de bladverliezende kastanjeboom, afkomstig uit de warme, gematigde streken van het noordelijk halfrond. Ze hebben een hoog gehalte aan koolhydraten en worden vaak “het graan dat aan de bomen groeit” genoemd. Ze kunnen worden geschild en direct rauw gegeten, maar ook als verse groente, fijngestampt in een puree of gemalen tot kastanjebloem. Ze zijn ook bekend als straatvoedsel in de koude wintermaanden, als ze boven een houtskoolvuurtje worden gepoft en je ze kunt gebruiken om gezond te snacken, en tegelijkertijd je handen te warmen.

Op deze pagina vind je alles wat je wil weten over kastanjes:

 

 • Verse noten zijn vanzelfsprekend het lekkerst, maar hoe hou je ze vers? Tips over kastanjes: hoe je ze het lekkerste eet en hoe je ze het beste bewaart.
 • Met noten kun je zoveel meer dan alleen snacken. Er zijn heerlijke recepten met kastanjes erin verwerkt. Zelf iets lekkers bedacht? Stuur je recept naar me op!
 • Welke gezonde eigenschappen hebben deze noten eigenlijk? Hier vind je de voedingswaarde van kastanjes, zoals energie, vetpercentage, vitaminen en mineralen.
 • Noten zijn het lekkerst als ze geroosterd zijn, zeker als je het zelf doet. Ik geef je een uitgebreide uitleg, dan kun je thuis zelf je kastanjes roosteren.
 • Al eeuwenlang weten we dat noten medicinale eigenschappen hebben, maar soms lijkt het alsof we dit al vergeten zijn. Vertrouw je op de farmaceutische industrie of toch liever op de natuur? Een lijst van de 5 redenen waarom kastanjes gezond zijn.

 

primark

Eten & kookboeken (300x250)

Comments

 1. Deze pagina is heel interessant en uitgebreid. Alles wordt goed uitgelegd. Ik woon al heel lang in Spanje en hier heeft men de gewoonte om omstreeks Kerstmis de kastanjes te poffen, zo zie je op iedere hoek van de straat een stalletje met gepofte kastanjes voor de hongerige voorbijganger.
  Ook poffen wij de kastanjes thuis in een speciaal daarvoor gemaakte koekepan met gaten in de bodem. Ik heb deze pagina opgezocht omdat ik onlangs gedroogde kastanjes kocht op de markt en eigelijk niet goed wist hoe die te verwerken.
  Dank zij Uw pagina ben ik nu volledig op de hoogte van het wel en wee van dit juweeltje van de natuur. Hartelijk bedankt voor deze waardevolle informatie.

  Met vriendelijke groeten vanuit Spanje,

  Hoogachtend,

  Elisabeth Bolczek.

 2. En paranoten

 3. Fuck alle noten, zuig op die van mij

Schrijf een reactie. Is deze pagina nuttig voor je?

*