Hazelnoten

Hazelnoten

Hazelnoten in vrucht

Hazelnoten in vrucht

Hazelnoten zijn de pitten van het zaad van de struik Corylus avellana (hazelaar). Ze zijn 1,5 à 2 cm groot en eivormig. Het zaad heeft een dunne, donkere bruine huid die een bittere smaak heeft, de noten zijn het lekkerst als ze geblancheerd zijn. De samenstelling van de eiwitten in deze noten is zodanig dat het maximaal voordeel verkregen wordt als ze gecombineerd worden met andere granen, peulvruchten en noten. Naast de wilde hazelaar zijn sommige rassen gekruist om ze te optimaliseren voor het leveren van grote noten en noten met weinig vliezen. De kleinere noten van de wilde hazelaar worden echter gewaardeerd om hun meer uitgesproken smaak.

Op deze pagina vind je alles wat je wil weten over hazelnoten:

 

  • Verse noten zijn vanzelfsprekend het lekkerst, maar hoe hou je ze vers? Tips over hazelnoten: hoe je ze het lekkerste eet en hoe je ze het beste bewaart.
  • Met noten kun je zoveel meer dan alleen snacken. Er zijn heerlijke recepten met hazelnoten erin verwerkt. Zelf iets lekkers bedacht? Stuur je recept naar me op!
  • Welke gezonde eigenschappen hebben deze noten eigenlijk? Hier vind je de voedingswaarde van hazelnoten, zoals energie, vetpercentage, vitaminen en mineralen.
  • Noten zijn het lekkerst als ze geroosterd zijn, zeker als je het zelf doet. Ik geef je een uitgebreide uitleg, dan kun je thuis zelf je hazelnoten roosteren.
  • Al eeuwenlang weten we dat noten medicinale eigenschappen hebben, maar soms lijkt het alsof we dit al vergeten zijn. Vertrouw je op de farmaceutische industrie of toch liever op de natuur? Een lijst van de 8 redenen waarom hazelnoten gezond zijn.

 

Eten & kookboeken (300x250)

Schrijf een reactie. Is deze pagina nuttig voor je?

*