Cashewnoten roosteren

Cashewnoten roosteren

Cashews roosteren

Cashews roosteren

Het roosteren van cashewnoten versterkt hun smaak. Cashews zijn net als de meeste noten het lekkerst als ze licht geroosterd zijn. Daarnaast is het ook gewoon leuk om zelf te doen.

Het voordeel van zelf roosteren is dat u de controle houdt over hoeveel zout er wordt toegevoegd. Hierdoor zijn zelf geroosterde cashews over het algemeen gezonder dan die uit de winkel. Bijkomend voordeel is de heerlijke geur van geroosterde noten die door het huis verspreid wordt, en natuurlijk de extra voldoening die het geeft om de zelf “gemaakte” gezonde snack meteen op te peuzelen of uit te delen.

 1. Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden.
 2. Spreid de cashewnoten in één laag uit over de bakplaat met bakpapier, zonder dat ze op elkaar liggen.
 3. Het is aan te bevelen de cashews na 7 minuten met een houten lepel om te roeren, zodat ze gelijkmatig geroosterd worden.
 4. Na nog eens 7  minuten (in totaal moeten ze ongeveer 15 minuten) begint de lekkere geur van geroosterde cashewnoten zich in de keuken te verspreiden en zien ze er goudkleurig uit. Proef een cashew of ze klaar zijn. Als ze klaar zijn, neem dan de bakplaat direct uit de oven om te voorkomen dat ze aanbranden.
 5. Doe de cashews in een blik of bakje en strooi indien gewenst een kleine hoeveelheid zout over de noten, roer het zout er goed door.
 6. Laat de cashews minimaal één uur afkoelen voordat ze geserveerd worden.

Heerlijke recepten met cashewnoten

Tips bij het roosteren van cashews

 • Het afkoelen is belangrijk omdat de olie uit de cashewnoten door de warmte naar de oppervlakte komt, tijdens het afkoelen wordt deze weer geabsorbeerd, waardoor de cashews lekker sappig en knapperig blijven.
 • Het is beter ze te vroeg uit de oven te halen dan te laat, want verbrande noten zijn minder lekker en minder gezond: de gezonde onverzadigde vetten worden dan omgezet in ongezonde verzadigde vetten.
 • Nadat ze uit de oven zijn gehaald, worden ze nog een klein beetje verder geroosterd. Haal ze dus op tijd uit de oven, voordat ze te donker worden.
 • De zogenaamde rauwe cashewnoten zijn gekookt, maar niet geroosterd of gebruind.
 • In een koekenpan roosteren kan ook, gebruik dan geen olie en bak ze in één laag op middelmatig vuur tot ze goudbruin zijn en de geur van geroosterde noten zich begint te verspreiden. Vergeet niet regelmatig te roeren!

Lees ook: Cashewnoten bewaren en andere tips

http://www.pasta-recipes.com

primark

Eten & kookboeken (300x250)

Comments

 1. Rob Gerritsen says

  Hallo Notenspecialist.
  Weten jullie ook een adres waar ik ongepelde noten kan kopen?
  Alvast bedankt

  Met vriendelijke groet
  Rob

 2. Michiel says

  Bij de lidl

 3. Ester Haan says

  Nu bij de Lidl ongebrande cashewnoten twee zakken voor €4,-
  Ik had niet goed opgelet dat ze ongebrand en ongezouten waren en heb dit meteen opgezocht om het zelf te kunnen roosteren.
  Ik ga het meteen proberen om het zelf te roosteren

 4. Ik heb ze geroosterd op 175 graden en na 7 minuten gekeerd. Daarna nog 4 minuten en veel te bruin. Lijkt mij dat 15 minuten echt veel te veel is.
  Ik zou er dan 2 x 5 van maken maar langer niet.

 5. marlies says

  in een wokpan kan je ze ook met olijfolie doen. niet langer dan 1.15 minuut. continue doorroeren en niet te veel te gelijk. maximaal 200 ons per keer

 6. marlies says

  ik bedoel 200 gram

 7. A van Gastel says

  Moet je de cashewnoten eerst koken voor je ze roostert?

 8. Samantha says

  Even snel laten opkleuren in de pan..net als pijnboompitjes … niet ééns met olie want dat komt al uit de noot zelf

Schrijf een reactie. Is deze pagina nuttig voor je?

*