Cashewnoten

Cashewnoten

Cashewnoten aan vrucht

Cashewnoten aan vrucht

Cashewnoten zijn deel van het fruit van de tropische boom Anacardium occidentale (vanwege de hartvormige vrucht), die afkomstig is uit het noordoosten van Brazilië, waar men de Portugese naam Caju (de vrucht) of Cajueiro (de boom) gebruikt. In culinaire zin zijn cashews noten, maar in botanische zin zijn ze een zaad. De “noot” hangt onder de cashewappel, een pseudo-fruit die gevormd wordt uit de steel van de bloem. Het is een grote sappige appelachtige vrucht, die zeer rijk is aan vitamine C (vijf maal zoveel als een sinaasappel).

Op deze pagina vind je alles wat je wil weten over cashewnoten:

 

  • Verse noten zijn vanzelfsprekend het lekkerst, maar hoe hou je ze vers? Tips over cashewnoten: hoe je ze het lekkerste eet en hoe je ze het beste bewaart.
  • Met noten kun je zoveel meer dan alleen snacken. Er zijn heerlijke recepten met cashewnoten erin verwerkt. Zelf iets lekkers bedacht? Stuur je recept naar me op!
  • Welke gezonde eigenschappen hebben deze noten eigenlijk? Hier vind je de voedingswaarde van cashewnoten, zoals energie, vetpercentage, vitaminen en mineralen.
  • Noten zijn het lekkerst als ze geroosterd zijn, zeker als je het zelf doet. Ik geef je een uitgebreide uitleg, dan kun je thuis zelf je cashewnoten roosteren.
  • Al eeuwenlang weten we dat noten medicinale eigenschappen hebben, maar soms lijkt het alsof we dit al vergeten zijn. Vertrouw je op de farmaceutische industrie of toch liever op de natuur? Een lijst van 9 redenen waarom cashews gezond zijn.

 

primark

Eten & kookboeken (300x250)

Schrijf een reactie. Is deze pagina nuttig voor je?

*