Amandelen

Amandelen

Amandelen in vrucht

Amandelen in vrucht

Amandelen worden ook wel de “Koning van de noten” genoemd, omdat ze van alle noten de meeste voedingswaarde per gram bevatten. Het zijn de zaden van de amandelboom, Prunus dulcis. Ze zijn familie van onder andere de perzik. Botanisch worden ze niet als een echte noot beschouwd, ondanks dat dit wel sociaal geaccepteerd is. Als je ze kunt krijgen, zijn rauwe biologische amandelen in hun schil het beste. Dan ben je er vrijwel zeker van dat ze vers zijn en niet ranzig.

In de landen van herkomst zijn amandelen vlak na de oogst vers te krijgen. In ons land worden ze alleen gedroogd geïmporteerd.

Op deze pagina vind je alles wat je wil weten over amandelen:

  • Verse noten zijn vanzelfsprekend het lekkerst, maar hoe hou je ze vers? Tips over amandelen: hoe je ze het lekkerste eet en hoe je ze het beste bewaart.
  • Met noten kun je zoveel meer dan alleen snacken. Er zijn heerlijke recepten met amandelen erin verwerkt. Zelf iets lekkers bedacht? Stuur je recept naar me op!
  • Welke gezonde eigenschappen hebben deze noten eigenlijk? Hier vind je de voedingswaarde van amandelen, zoals energie, vetpercentage, vitaminen en mineralen.
  • Noten zijn het lekkerst als ze geroosterd zijn, zeker als je het zelf doet. Ik geef je een uitgebreide uitleg, dan kun je thuis zelf je amandelen roosteren.
  • Al eeuwenlang weten we dat noten medicinale eigenschappen hebben, maar soms lijkt het alsof we dit al vergeten zijn. Vertrouw je op de farmaceutische industrie of toch liever op de natuur? Een lijst van 11 redenen waarom amandelen gezond zijn.
  • Informatie over de amandelboom, welke soorten er zijn, hoe de amandelteelt en oogst gebeurt en hoe de noot na de oogst verwerkt wordt.
Eten & kookboeken (300x250)

Schrijf een reactie. Is deze pagina nuttig voor je?

*