Recept zelf pindakaas maken

Recept-zelf-pindakaas-maken

Recept zelf pindakaas maken

Zelf pindakaas maken is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar verse (zelf) geroosterde pinda’s te vermalen met een scheutje olie en eventueel een snufje zeezout toe te voegen, dat is alles!

Dagelijks lekkere maaltijden koken met verse ingrediënten die thuisbezorgd worden? Met gemak zet iedereen een gezond en lekker gerecht op tafel dankzij Mathijs Maaltijdbox

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gram gepelde pinda’s zonder het bruine velletje (al dan niet geroosterd)
  • 1/2 theelepel zout (indien gewenst)
  • 50 tot 125 ml pindaolie of zonnebloemolie

Bekijk ook ons recept voor zelf hazelnootpasta maken, ook zeer eenvoudig en leuk om te doen!

Voorbereiding

Indien nodig, rooster de pinda’s eerst volgens de instructies onder de link

Bereiding

Maal de pinda’s fijn in een blender of met een staafmixer. Voeg naar smaak het zout toe, en begin met 50 ml olie. Blijf daarna mengen tot het een zacht en homogeen mengsel is. Als het nog te droog is, kun je er olie aan toe blijven voegen in stappen van 25 ml, en na elke keer weer te mixen, totdat de pindakaas de gewenste dikheid heeft

De pindakaas moet zacht en een beetje knapperig zijn, en niet te fijngemalen. Als hij te pasteus is, blijft hij te zeer aan het gehemelte plakken, wat niet prettig is tijdens het eten. Als hij nog te grof is, dan kan het bij gevoelig tandvlees irriteren.

Vul de pindakaas af in schoongewassen glazen potten en zorg dat er zo weinig mogelijk lucht tussen zit. Laat wel ongeveer 1 a 2 cm ruimte tussen de pindakaas en de deksel.

Je kunt de pindakaas het beste op een koele, droge en donkere plek bewaren.

Tip:

  • Als je de pindakaas enkele maanden wil bewaren, zet dan de potten pindakaas met gesloten deksel in kokend water op het vuur. Hierdoor wordt de lucht uit de potten verwijderd. Dit vacuum helpt voorkomen dat de pindakaas snel ranzig wordt. Laat de potten daarna langzaam afkoelen en controleer of ze goed luchtdicht zijn (de deksel moet op de pot gezogen zijn).

 

Eten & kookboeken (300x250)

Comments

  1. Esther says

    Hallo! Ik woon buiten Nederland en hier zijn alleen pinda’s (meestal gezouten maar met een beetje zoeken ook ongezouten) te vinden, dus al gepeld. Werkt dat hetzelfde? Denk het wel he?

Wat vind je van dit recept? Geef je reactie!

*