Recepten met noten

Recepten met noten

Recepten met noten

Recepten met noten

Noten worden beschouwd als één van de meest veelzijdige voedingsproducten en kunnen bijna bij elk gerecht gebruikt worden: salades, risotto’s, pasta’s, ovenschotels, wokgroenten, broodbeleg, curry’s, soep, taarten, ijs, pannenkoeken en ga zo maar door. De lekkerste noten recepten hebben we al voor je op een rijtje gezet. Hier alvast een paar basisideeën om aan de slag te gaan:

  • Je kunt ze malen en zo aan een gerecht toevoegen. Gemalen amandelen vormen een heerlijke afwerking voor pasta’s, ter vervanging van geraspte kaas.
  • Gemalen noten kunnen gemengd worden met gedroogde gepureerde vruchten (zoals dadels, rozijnen, abrikozen, vijgen enz.) en dan tot kleine snackballetjes gerold worden. Als finishing touch rol je ze eventueel even door amandel- of kokospoeder. Zo krijg je een erg voedzaam en gezond alternatief voor snoep.
  • Laat geraspte amandelen of hazelnoten gedurende 8 à  12 uur weken, zeef ze en maak er een gezonde melkvervanger van. De rest kan worden gebruikt in brood, pastasauzen, soep, graanrepen. De “melk” kan ook zonder te zevengebruikt worden, bijvoorbeeld in saladedressings of in witte saus bij geroosterde groenten.
  • Maak een heerlijke vinaigrette door gemalen cashews te mengen met een beetje water, citroensap, peper en zout. Je kunt de melk ook koken, er maïzena aan toevoegen en zo een heerlijke “béchamelsaus” maken.
  • Doe amandelen, melk, yoghurt en ijs in een blender om een heerlijke gezonde smoothie te maken.
  • Strooi amandelen of cashews door een roerbakschotel
  • Notenpasta’s vormen puur of gemengd met andere ingrediënten een heerlijk broodbeleg. Ze kunnen ook toegevoegd worden aan saladedressings, bijvoorbeeld amandelpasta met balsamico-azijn, sinaasappelsap, zout en verse dragon. Cashew-, amandel- of hazelnootpasta kun je ook gebruiken om lekkere toppings en vullingen te maken voor cakes en taarten.

Klik op de noot van uw wens voor de lekkerste notenrecepten:

primark

Eten & kookboeken (300x250)

Schrijf een reactie. Is deze pagina nuttig voor je?

*